2016. március 18., péntek

Bezárt Tordas egyetlen péksége

2015. decemberében utoljára ízlelhettük a Buci Pékség kínálta pékárut, ekkor ugyanis örökre búcsút vett a tordasiaktól a soroksári pékség. A Buci Pékségben friss kenyér, zsömle és péksütemény közül választhatott a betérő vendég, melyben egy rendkívül kedves, fiatal hölgy volt a vásárló segítségére. (Innen is üdvözöljük őt!)

Bár a magos termékek választéka elég karcsú volt, azért a kínálat a legkülönfélébb igényeket is lefedte. A fehér kenyerek mellett volt félbarna, és magos kenyér, valamint előre szeletelt kenyerek. Azon vendégek számára, akik klasszikus ízekre vágynak, a boltok polcairól már-már eltűnő, a régi időket idéző túrós táska, kakaós csiga, sajtos roló, szerelmes levél, almás pite, pogácsák és kenyérlángos is szerepelt a pékség kínálatban.


Sajnos a pékség megszűnt, a helyiség, ahol a Buci Pékség üzemelt, mára már eladóvá vált. Tordas ezzel egy kedves kiszolgálással kiegészült, családias hangulatú boltot hagyott a háta mögött, ahová az emberek szívesen jártak megvenni a napi kenyerüket.

Az egyébként budapesti telephelyű Buci Pékség a történtek ellenére elérhető a tordasi piacon, ahol a friss kenyér mellett további friss élelmiszereket vásárolhatunk a reggelihez, vagy a vacsorához. Kolbász és tejtermékek is akadnak bőven, amik remek kiegészítői a kenyérnek.

Fehér kenyér a Buci Pékségből
A Buci Pékség sütőipari termékei tehát továbbra is elérhetőek, de Tordason csak a havonta egyszer megrendezésre kerülő vásárban lehet hozzájutni a Buci kenyérhez, és a többi innen eredő pékáruhoz.

Már csak egyetlen dolog érthetetlen: hogy lehet, hogy Tordason nincs olyan pékség, ahol kemencében sül a kenyér? Hogy lehet, hogy senki nem hódol ennek a régi hagyománynak?!

Kíváncsian várjuk tapasztalatodat a Buci Pékség, és termékei kapcsán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése