2015. július 25., szombat

Kerékpárút Tordason

Tordas községet egy fantasztikusan szép kerékpárút köti össze Martonvásárral és Gyúróval. A kerékpárút Etyektől Ercsiig lesz kiépítve, vagyis a teljes útvonal Etyek-Gyúró-Tordas-Martonvásár-Ercsi lesz. Állítólag a jövőben egészen a Balatonig el lehet majd tekerni ezekről a településekről.


A Szent László patak mentén haladó kerékpárút mellett pihenőhelyek és napelemes közlámpák biztosítják az itt közlekedők komfortérzetét. Főbb látnivalók a tordasi kerékpárút mentén a Gesztenyés út:


Innen nézve mögöttünk Van Martonvásár, előttünk pedig Gyúró. A képen a Gesztenyés út látható, ami felkanyarodik Tordas másik látnivalója; a Sajnovics tér felé, majd halad tovább Gyúró felé a lovardákhoz. A képek július 8. előtt készültek, azóta a vihar sajnos megritkította többek között a gesztenyefákat is, és a Sajnovics tér két óriásfenyőkének egyikét is kidöntötte...


A Sajnovics tértől Gyúró felé tovább tekerve bal kéz felé van egy benzinkút az esetleges lapos kerekeknek, majd a bringaút a Szent László patak és egy óriási lovastanya között halad tovább, ahol napelemes közlámpák kísérik utunkat.


Nagyon szép útszakasz, érdemes erre kirándulni a biciklivel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése